چهارمین کنفرانس بین المللی معماری،عمران،شهرسازی،محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب

پنجمین دوره همایش روش های حدیث پژوهی در مشهد برگزار می شود

ایران کنفرانس

پنجمین دوره همایش روش های حدیث پژوهی در مشهد برگزار می شود

مشهد- دبیر علمی سلسله همایش های عرصه ها و روش های حدیث پژوهی گفت: پنجمین دوره همایش عرصه ها و روش های حدیث پژوهی ۲۰ اسنفد ماه در محل دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیر علمی سلسله همایش های روش های حدیث پژوهی و دبیر حلقه علمی دفتر تبلیغات اسلامی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران بیان کرد: سلسله همایش های عرصه ها و حدیث پژوهی در مسیر احیاء جایگاه گرانسنگ حدیث و دانش ها و مطالعات حدیثی در حوزه های علمیه برگزار می شود و به دنبال بازخوانی و بازشناسی عرصه ها و روش های نوین و کارآمد حدیث پژوهی است.

حجت الاسلام محمد الهی خراسانی با اشاره به مهمترین اهداف برگزاری این همایش گفت: آگاهی بخشی نسبت به ضرورت توجه به علوم  و معارف حدیث در حوزه های علمیه، تبیین عرصه ها و روش های حدیث پژوهی برای دانش پژوهان حوزه، آشنایی طلاب با تازه ترین خدمات و محصولات پژوهی در عرصه علوم و معارف حدیث، معرفی صاحب نظران و حدیث پژوهان برجسته به طلاب حوزه علمیه و زمینه سازی برای ایجاد ارتباط میان فعالان و مراکز حدیث پژوهی از جمله اهداف برگزاری این همایش است.

وی با اشاره به اینکه این سلسله همایش ها از سال ۸۷ آغاز شده است و امسال پنجمین دوره آن را برگزار خواهیم کرد، اظهار داشت: محور کلی این دوره از همایش نقش علوم حدیث در استنباط فقهی حدیث است که اساتیدی همچون آیت الله مصطفی اشرفی شاهرودی، مدرس برجسته خارج فقه و اصول با موضوع "نقش تحملات رجالی در استنباط فقهی"، حجت الاسلام دکتر علی نصیری، پژوهشگر علوم حدیث و فقه و عضو هیئت موسس انجمن حوزه حدیث با موضوع "نقش مبانی حدیث در استنباط فقهی"، حجت الاسلام رضا مختاری پژهشگر علوم حدیث و فقه و عضو شواری عالی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با موضوع "رویکردی نو در تدوین جوامع حدیثی" و حجت لاسلام دکتر مهدی خوددانیان آرانی پژوهشگر علوم حدیث و فقه و مولف اثر برگزیده کتاب سال حوزه علمیه با موضوع "احیا روش تحلیل فهرستی" به سخنرانی خواهند پرداخت.

حجت الاسلام الهی خراسانی با بیان اینکه در این دوره از همایش از پیام آیت الله صافی گلپایگانی نیز بهره مند خواهیم شد، تصریح کرد: این همایش در تاریخ چهارشنبه ۲۰ اسفند ماه از ساعت ۱۵ و ۳۰ د رمحل سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در این همایش حجت الاسلام مهدی مهریزی به پاس تلاش های ارزنده در عرصه تحقیق، تالیف، تدریس و مدیریت علمی حوزه علوم و معارف حدیث تجلیل به عمل خواهد آمد.

دبیر علمی سلسله همایش های عرصه ها و روش های حدیث پژوهی افزود: همچنین برگزاری کارگاه های آموزشی روش شناسی تصحیح اسنادی جوامع حدیثی، روش شناسی اجتهاد روایت محور و روش شناسی اجتهاد روایت محور در روز پنجشنبه ۲۱ اسفند ماه در محل دفتر تبلیغات اسلامی از جمله برنامه های حاشیه ای این دوره از همایش است.

وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه کتب تخصصی علوم حدیث با تخفیف ویژه طلاب علوم دینی در روزهای ۲۰ و ۲۱ اسفند نیز از دیگر فعالیت های حاشیه ای پنجمین دوره همایش عرصه ها و روش های حدیث پژوهی است.

حجت الاسلام الهی خراسانی این همایش را تنها همایش مستمر تخصصی در حوزه حدیث پژوهی در کشور دانست و ابراز کرد: مخاطبان این همایش در درجه اول مدرسان و فضلا حوزه علمیه و در درجه بعد همه علاقه مندان به علوم و معارف حدیث در حوزه و دانشگاه است.

وی با اشاره به اینکه نقش علمی این همایش طرح نگاه های نو در عرصه های حدیث پژوهی است، تصریح کرد: توسعه فعالیت های حدیث پژوهی را می توان نقش تبلیغی و ترویجی این سلسله همایش معرفی کرد.

دبیر حلقه علمی دفتر تبلیغات اسلامی بیان داشت: این همایش با دو رویکرد افراطی و تفریطی نسبت به روایات مقابله می کند که رویکرد افراطی آن به معنای آسان گیری در برخورد با روایات و پرهیز از ارزیابی های جدی علمی و رویکرد تفریطی آن به معنای نگاه بدبینانه نسبت به میراث روایی و عدم استفاده از روایات در تحقیقات علمی خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه حوزه ها علمیه شیعی طلایه دار معارف جاوید قرآن و عترت هستند و همواره پاسدار حریم و کیان عقاید و شریعت اسلامی بودند، گفت: یکی از مهم ترین منابع معارف اصیل دینی مجموعه میراث حدیثی ماست که در واقع میراث معرفتی و معنوی اهل بیت است که گسترده ترین منبع استنباط علوم و معارف دینی به شمار می رود.

حجت الاسلام الهی خراسان با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب حدیث را مادر بسیاری از علوم اسلامی می دانند، افزود: تلاش عالمان و محدثان و حافظان حدیث در سراسر تاریخ اسلام چشمگیر بوده است، این تلاش ها از ثببت و ضبط حدیث آغاز و با ترجمه، شرح، گردآوری، تدوین و تحلیل روایات همچنان ادامه دارد و به تدریج در حوزه علوم حدیث شاخه های متعدد علمی همچون رجال الحدیث، علل الحدیث و فقه الحدیث شکل گرفت و حوزه های بهره وری علمی از این مجموعه گرانسنگ معرفتی گسترده تر شد.

وی تاکید کرد: ما امروزه در عرصه حدیث نیازمند نسبت یابی حدیث با قرآن و عقل، تحلیل محققانه و علمی و همچنین ارزیابی و پردازش سندی و مضمونی هستیم.

آخرین بروزرسانی (چهارشنبه ، 20 اسفند 1393 ، 06:21)

 

کانال تلگرام ایران کنفرانس

اخبار دانشگاهی ( هیات علمی ، دکتری ، کارشناسی ارشد )
اخبار کنفرانس ،کارگاه ،جشنواره
همايشهاي خارجي
مقالات و مطالب علمی و آموزشی
بورس های تحصیلی و کارآموزی

سامانه مدیریت کنفرانس سامان

ورود جهت ثبت همايش
ایجاد حساب کاربری فقط جهت ثبت همايش می باشد. ثبت همایش های دانشگاهی رایگان و سایر همایش های دولتی و خصوصی شامل تعرفه خواهد بود. قبل از ثبت نام " قوانین " ثبت همایش را حتما ملاحظه فرمایید.



راهنمای مقاله نویسی

دانلود سرقصل های رشته های دکتری در سایت ایران کنفرانس

دانلود سرقصل های رشته های کارشناسی ارشد در سایت ایران کنفرانس

ایران کنفرانس:سایت برگزیده چهارمین جشنواره وب ایران

1390-1403© : ایران کنفرانس