کنفرانس ملی معماری، شهرسازی، هنر، طراحی صنعتی، ساخت و فناوری حکمت بنیان

هشتمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران

دهمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری

اخبار دانشگاهی

سن جذب اعضای هیات علمی به ۴۰ سال کاهش یافت (1403/5/3)

ایران کنفرانس

سن جذب اعضای هیات علمی به ۴۰ سال کاهش یافت

آیین نامه استخدامی اعضای هیات علمی به دانشگاه ها ابلاغ شد در این آیین نامه دارا بودن حداکثر سن برای دارندگان مدرک تحصیلی دکتری تخصصی ۴۰سال تمام عنوان شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین نامه استخدامی اعضای هیأت علمی به دانشگاه‌ها ابلاغ شد فصل دوم این آئین نامه به جذب و استخدام اعضای هیأت علمی اختصاص دارد که به شرح زیر است:

مؤسسه هر ساله پس از کسب مجوزهای استخدامی از وزارت موضوع استخدام اعضای هیأت علمی را با رعایت سند آمایش آموزش عالی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و برنامه راهبری در هیأت امنا مطرح می‌کند.

در مؤسسات مأموریت گرا استخدام در رشته‌های غیر مرتبط ممنوع است.

استخدام در مؤسسه بر اساس سهمیه ابلاغی از سوی وزارت در قالب سازمان تفصیلی مصوب بر اساس نیاز سازمانی موافقت بالاترین مقام اجرایی مؤسسه، در مرتبه علمی استادیار و پس از تصویب هیأت امنا و تأیید هیأت اجرایی جذب و احراز صلاحیت‌های لازم توسط مراجع ذی صلاح از طریق فراخوان جذب یا فراخوان بورس و با توجه به اصل ضرورت احراز شایستگی متقاضیان ورود به خدمت انجام می‌پذیرد.

به منظور حفظ هرم علمی از تاریخ اجرای این آئین نامه استخدام عضو در مرتبه مربی آموزشیار پژوهشیار و مربی ممنوع است، صرفاً برای برخی از رشته‌های فاقد دوره دکتری و یا فاقد رشته هم نام در سایر دانشگاه‌ها در مرتبه علمی مربی با ذکر دلایل و مستندات پس از تأیید هیأت امنا امکان پذیر است.

جذب هیأت علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای فقط در مرتبه مربی

دانشگاه فنی حرفه‌ای تنها در مرتبه مربی با مدرک کارشناسی ارشد می‌تواند جذب هیأت علمی داشته باشد.

جذب هیأت علمی در دانشگاه علمی کاربردی مطلقاً ممنوع است.

دانشگاه پیام نور صرفاً در رشته‌های نظری قابلیت جذب هیأت علمی بر اساس سند آمایش آموزش عالی و اساسنامه مصوب توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارا است.

شرایط عمومی متقاضیان جذب

تابعیت جمهوری اسلامی ایران و عدم تغییر یا کسب تابعیت مضاعف در زمان استخدام و طول دوران خدمت.

التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اعتقاد به ولایت فقیه

اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان پذیرفته شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.

عدم سابقه عضویت یا وابستگی یا حمایت از گروه‌های سیاسی و غیر سیاسی معارض و معاند با نظام اسلامی ایران

عدم فعالیت علیه نظام جمهوری اسلامی شرکت در تجمعات و اغتشاشات علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و یا امضای بیانیه‌های ضد جمهوری اسلامی ایران.

نداشتن سابقه سو در کمیته انضباطی دانشجویی حراست مؤسسه بطور مستند در وزارت عتف در دوران تحصیل.

رعایت پوشش کامل و حجاب و عفاف اسلامی و قوانین و مقررات ذی ربط.

عدم اشتهار به فسق و فجور و عمل به مناهی اخلاقی و اعمال و رفتار خلاف حیثیت و شرافت و شئون شغلی.

نداشتن سو پیشینه کیفری مؤثر.

عدم محکومیت به محرومیت از خدمات دائمی دولتی بر اساس رأی قطعی صادره از سوی مراجع ذی صلاح.

عدم اعتیاد و اشتهار به خرید و فروش و یا مصرف مواد مخدر، مشروبات الکلی و نظایر آن.

دارا بودن مدرک پایان خدمت وظیفه عمومی و یا معافیت قانونی دائم برای آقایان (غیر از معافیت اعصاب و روان).

برخورداری از سلامت و توانایی روانی و جسمانی متناسب با خدمت مورد نظر.

دارا بودن مدرک معتبر تحصیلی دکتری تخصصی یا سطح چهار حوزوی برای مرتبه استادیاری و دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد برای مرتبه مربی (صرفاً برای برخی از رشته‌های فاقد دوره دکتری و یا فاقد رشته هم نام در سایر دانشگاه‌ها).

سن جذب برای عضویت در هیأت علمی ۴۰ سال شد

براساس این آئین نامه دارا بودن حداکثر سن برای دارندگان مدرک تحصیلی دکتری تخصصی ۴۰ سال تمام و برای دارندگان مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد صرفاً برای برخی از رشته‌های فاقد دوره دکتری و یا فاقد رشته همنام در سایر دانشگاه‌ها ۳۵ سال تمام اعلام شده است.

(درحالی سن جذب اعضای هیأت علمی ۴۰ سال عنوان شده است که هیات‌عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی شورای عالی انقلاب فرهنگی در دویست و نود و دومین جلسه هیأت عالی جذب در سال ۱۴۰۱، افزایش سن عضویت هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را به ۴۵ سال مصوب کرد).

خبرگان بدون مدرک دانشگاهی با احراز شرایط لازم در چارچوب ضوابط و مقررات مربوط از شمول بندهای «ن» و «س» این ماده مستثنی هستند.

در صورت نیاز مؤسسه به خدمات متقاضیان با مدرک تحصیلی دکتری تخصصی و خبرگان بدون مدرک دانشگاهی سن بالای ۴۰ سال که به تشخیص هیأت ممیزه ذی ربط دارای برجستگی علمی خاص هستند، این متقاضیان با تصویب هیأت امنا از شمول مفاد بند «س» این ماده مستثنی هستند.

در راستای حمایت از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت جذب خانم متأهل در شهر و یا شهرستان غیر محل استقرار همسر با موافقت هیأت امنا مؤسسه مقدور است.

متقاضیان ورود به خدمت جهت تصدی عضویت در هیأت علمی مؤسسه می‌بایست علاوه بر شرایط عمومی موضوع ماده ۴۰ این آئین نامه متناسب با مرتبه مورد تقاضای مندرج در ردیف‌های ۲۰ و ۱۳۰ جدول موضوع ماده ۱۹ این آئین نامه می‌بایست از آشنایی کافی با یک زبان خارجی برای متقاضیان ورود به خدمت در مرتبه مربی و تسلط کافی به یک زبان خارجی برای متقاضیان ورود به خدمت در مرتبه استادیار با تشخیص هیأت اجرایی جذب مؤسسه و به تشخیص مراجع ذی صلاح برخوردار باشند.

مرجع استعلام و تشخیص شرایط عمومی و اختصاصی موضوع مواد ۴ و ۱۵ این آئین نامه حسب مورد، مبادی قانونی ذی صلاح از جمله هیأت اجرایی جذب مؤسسه و هیأت مرکزی جذب وزارت است.

استخدام در مؤسسه پس از احراز شرایط عمومی و اختصاصی به صورت تمام وقت و در قالب یکی از اشکال ذیل با رعایت ضوابط و مقررات این آئین نامه انجام می‌پذیرد:

استخدام پیمانی برای تصدی پست‌های سازمانی به موجب قرارداد سالانه که تمدید آن منوط به داشتن شرایط عمومی ماده ۴ با تأیید هیأت اجرایی جذب مؤسسه و کسب حداقل امتیاز لازم بر اساس امتیازات مندرج در دستورالعمل اعطای ترفیع سالیانه اعضای هیأت علمی آموزشی و پژوهشی مصوب هیئت امنا است.

استخدام رسمی آزمایشی برای تصدی پستهای سازمانی به موجب حکم استخدام رسمی قطعی برای تصدی پست‌های سازمانی به موجب حکم.

در شرایط خاص هیأت اجرایی می‌تواند وضعیت عضو پیمانی که موفق به کسب ترفیع سالانه نشده را بررسی و در مورد تمدید قرارداد پیمانی وی حداکثر برای مدت یک سال تصمیم بگیرد.

تمدید قرارداد بورسیه‌هایی که بر اساس ضوابط و مقررات وزارت به صورت پیمانی جایابی و استخدام شده اند تا پایان دوره تعهد مشروط به داشتن شرایط علمی و عمومی به تشخیص مراجع ذیصلاح، رعایت تکالیف قانونی مقرر در این آئین نامه و داشتن شرایط عمومی ماده (۴) و دریافت پایه استحقاقی سالیانه بر اساس کسب حداقل امتیاز لازم مندرج در دستورالعمل اعطای ترفیع سالیانه اعضای هیأت علمی الزامی است.

در مواردی که عدم کسب نصاب امتیاز آموزشی و اجرایی بر اساس دستور العمل اعطای ترفیع سالیانه اعضای هیأت علمی آموزشی و پژوهشی مصوب هیأت امناء ناشی از عدم واگذاری فعالیت از سوی گروه و علی رغم آمادگی عضو خارج از اراده عضو باشد تمدید قرارداد با تأیید هیئت رئیسه مؤسسه مشروط به جبران امتیاز لازم مربوطه از طریق بروندادهای پژوهشی بلامانع است.

استخدام ایثارگران و نخبگان با رعایت شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در این آئین نامه با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه با تصویب هیأت اجرایی جذب خواهد بود.

بکارگیری اتباع خارجی با رعایت شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در این آئین نامه و رعایت قوانین و مقررات مربوطه از جمله آئین نامه نحوه تأمین اعضای هیأت علمی خارجی مورد نیاز مؤسسات آموزشی و پژوهشی و تأیید صلاحیت‌های علمی و عمومی از مراجع ذی صلاح و کسب مجوز از هیأت امنا امکان پذیر است.

 

زمان ثبت نام آزمون آیلتس اعلام شد (1403/4/25)

ایران کنفرانس

زمان ثبت نام آزمون آیلتس اعلام شد

سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور زمان ثبت نام آزمون آیلتس را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، براساس هماهنگی ‏های صورت گرفته با موسسه IDP، ثبت نام آزمون آیلتس کامپیوتری (CD) از تاریخ اول مرداد ماه ۱۴۰۳ مقارن با ۲۲ July سال ۲۰۲۴ از طریق درگاه اطلاع ‏رسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به نشانی https://ielts.sanjesh.org انجام خواهد شد.

تمامی داوطلبان باید از طریق درگاه اطلاع ‏رسانی سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور به نشانی https://ielts.sanjesh.org، پروفایل ثبت نام را تکمیل و سپس تاریخ آزمون، شهر و مرکز آزمون خود را انتخاب کنند.

 

زمان فراخوان جدید جذب اعضای هیات علمی اعلام شد (1403/4/19)

ایران کنفرانس

زمان فراخوان جدید جذب اعضای هیات علمی اعلام شد

رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: فراخوان جذب اعضای هیات علمی در نهایت مرداد یا شهریورماه برگزار می شود.

روح‌الله سهرابی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره برگزاری زمان فراخوان جذب اعضای هیأت علمی در سال ۱۴۰۳ و اینکه برگزاری این فراخوان با تأخیر مواجه شده است، گفت: فراخوان جذب اعضای هیأت علمی تأخیری نداشته، جذب اعضای هیأت علمی معمولاً هر سال در دو نوبت شهریورماه و بهمن ماه برگزار می‌شود منتهی مقدماتی دارد و اکنون نیز آماده بوده و منتظر هستیم تا یک هماهنگی با سازمان اداری استخدامی داشته باشیم.

وی افزود: در نهایت امیدواریم مرداد یا شهریورماه فراخوان جذب اعضای هیأت علمی برگزار شود.

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برگزاری فراخوان جذب اعضای هیأت علمی مشکلی نداشته و در این دوره ملاحظاتی برای تعیین سهمیه مطلوب برای هیأت علمی در هر کد رشته محل لحاظ شده است. در این فرایند درخواست بارگذاری اطلاعات مورد نیاز توسط دانشگاه‌ها تا اواخر خرداد ماه به طول انجامید. پس از آن بررسی اعتبار اطلاعات وارد شده و اعمال ملاحظاتی چون داشتن رشته، نسبت‌های استاد به دانشجو، نرخ بازنشستگی اساتید، برنامه راهبردی دانشگاه و آمایش آموزش عالی در دو هفته اخیر انجام گرفته است.

رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: جذب اعضای هیأت علمی منطبق با آمایش آموزش عالی اعمال شده و همچنین هماهنگی بحث سهمیه‌ها با سازمان اداری استخدامی کشور را داریم که باید نهایی شود، با همه اینها امیدواریم فراخوان جذب دیرتر از سال گذشته برگزار نشود.

سهرابی تاکید کرد: از طرف مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کار انجام شدنی بوده و ان شاالله فرایند اعلام و اجرای فراخوان با هماهنگی سایر واحدها و سازمانهای مرتبط صورت خواهد پذیرفت.

 

میانگین زمانی فرایند جذب هیات علمی/تاخیر دو ماهه در اعلام فراخوان (1403/4/17)

ایران کنفرانس

میانگین زمانی فرایند جذب هیات علمی/تاخیر دو ماهه در اعلام فراخوان

رییس مرکز جذب وزارت علوم میانگین زمانی فرایند جذب هیات علمی در دانشگاه ها را در حال حاضر ۱۵ ماه عنوان کرد.

محمد خلج امیرحسینی در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره تسهیل فرایند جذب نخبگان افزود: به دبیران جذب هیات علمی دانشگاه ها ابلاغ شده است هر فردی را که بنیاد ملی نخبگان در طرح شهید شهریاری تایید کند و آن فرد اگر به دانشگاهی مراجعه کند و دانشگاه به تخصصی وی نیاز داشته باشد، دانشگاه می تواند این مورد را در هیات اجرایی جذب بررسی کرده و بدون شرکت در فراخوان وی را پذیرش کرده و به هیات مرکزی جذب ارجاع دهد تا جذب شود.

وی ادامه داد: موارد زیادی از این افراد بوده اند که بنیاد ملی نخبگان آنها را قبول کرده و خود این افراد با دانشگاه هماهنگ کرده و پذیرش شده اند.

رییس مرکز جذب اعضای هایت علمی وزارت علوم درباره بازبینی آیین نامه ها و قوانین جذب هیات علمی گفت: قوانین جذب هیات علمی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر شده است و وزارت علوم سیاست گذار قوانین نیست، بلکه مجری است قوانین جذب در حال حاضر قوام خوبی دارد اما اجرا مهم است.

رییس مرکز جذب وزارت علوم افزود: اینکه دانشگاه ها سریع تر عمل کنند و مصاحبه های علمی و عمومی را با همین قوانین فعلی، برگزار کنند، سرعت فرایند جذب خیلی افزایش می یابد.

وی تاکید کرد: طی دو سال گذشته سرعت این فرایند بسیار بالا رفته است این درحالی است که قوانین عوض نشده، بلکه سرعت دانشگاه ها افزایش یافته است البته با همین قوانین تا دو سه برابر هم جا دارد که سرعت فرایند جذب افزایش یابد.

وی میانگین زمانی فرایند جذب هیات علمی در دانشگاه ها را در حال حاضر ۱۵ ماه عنوان کرد.

به گزارش مهر، فراخوان جذب اعضای هیات علمی دانشگاه ها معمولا بنا به اعلام نیاز دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی جذب اعضای هیات علمی سالیانه دو بار(اردیبهشت و آبان ماه) انجام می شود و برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و حوزوی علاقه مند به فعالیت در حیطه دانشگاهی به عنوان استاد و اعضا هیات علمی این فرصت را فراهم می کند تا برای جذب هیات علمی ثبت نام کنند.

امسال با وجود گذشت دوماه از تاریخ برگزاری فراخوان هنوز نوبت اول فراخوان جذب اعضای هیات علمی برگزار نشده و با تاخیر مواجه است.

 

آیین نامه جامع اعطای بورس به دانشجویان ابلاغ شد/ سهم بورسیه‌ها از جذب در هیات علمی (1403/4/12)

ایران کنفرانس

آیین نامه جامع اعطای بورس به دانشجویان ابلاغ شد/ سهم بورسیه‌ها از جذب در هیات علمی

تصویب‌نامه هیات وزیران درخصوص آیین نامه جامع اعطای راتبه تحصیلی (بورس) به دانشجویان ایرانی توسط سرپرست ریاست جمهوری ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار مهر، هیأت وزیران به پیشنهاد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در راستای تحول آموزش عالی، ارتباط مؤثر جامعه، صنعت و دانشگاه، تأمین اعضای هیأت علمی مراکز آموزش عالی، گسترش دیپلماسی علمی و عدالت آموزشی و افزایش امید و انگیزه در بین دانشجویان، آئین‌نامه جامع اعطای راتبه تحصیلی (بورس) به دانشجویان ایرانی را به شرح زیر تصویب کرد:

در این آئین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار می‌روند:

دستگاه اجرایی: دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ و اصلاحات بعدی آن.

وزارت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.

راتبه تحصیلی (بورس): تسهیلات اعطایی برای تحصیل در یک مقطع یا دوره تحصیلی.

وزارت موظف است با همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی مربوطه، به منظور دستیابی به اهداف بسط عدالت آموزشی، هدفمندسازی آموزش و پژوهش‌های دانشگاهی و هدایت آنها به سمت رفع نیازهای کشور، تأمین بخشی از هیأت علمی مورد نیاز، تضمین آینده شغلی و ایجاد انگیزه، امید و نشاط در میان دانشجویان نسبت به تدوین و ابلاغ انواع مختلف راتبه تحصیلی (بورس) اقدام کند.

وزارت، پیشنهاد اعتبارات حمایتی مورد نیاز راتبه تحصیلی (بورس) های موضوع این آئین نامه را به سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه و سازمان مذکور موظف است اعتبارات مذکور را در لوایح بودجه سنواتی پیش‌بینی نماید.

وزارت موظف است با همکاری سازمان بهزیستی کشور سازمان اوقاف و امور خیریه، کمیته امداد امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با هدف استفاده از ظرفیت خیرین و واقفین در جهت بسط عدالت آموزشی و حمایت مادی و معنوی از دانشجویان کم بضاعت ضمن شناسایی این دانشجویان تمهیداتی را فراهم نماید که تا پایان سال ۱۴۰۴ حداقل (۵۰) درصد و تا پایان سال ۱۴۰۶، کل دانشجویان کم بضاعت از مزایای فراهم شده توسط خیرین و واقفین برخوردار شوند.

وزارت موظف است با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، نیرو، جهاد کشاورزی، کشور، نفت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی، سازمان حفاظت محیط زیست، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و سایر دستگاه‌های اجرایی به منظور هدفمندسازی آموزش و پژوهش‌های دانشگاهی و هدایت آنها به سمت رفع نیازهای صنعت کشور، حسب مورد، شرایطی را فراهم نماید که مشکلات و نیازهای پژوهشی و فناورانه دستگاه‌های اجرایی، مراکز صنعتی و بنگاه‌های اقتصادی در سامانه نظام ایده‌ها و نیازها (نان) به ثبت رسیده و در قالب طرح پروژه‌های تحقیقاتی تعریف گردد.

دانشجویان دکتری با اولویت افراد معرفی شده از سوی بنیاد ملی نخبگان با انجام پایان نامه یا رساله خود در راستای طرح (پروژه) مذکور در قالب راتبه تحصیلی (بورس) از مقرری ماهیانه‌ای که توسط این کارفرمایان پرداخت می‌شود، بهره‌مند شوند، به نحوی که تا پایان سال ۱۴۰۴ حداقل (۵۰) درصد دانشجویان دکتری و تا پایان سال ۱۴۰۶ کل دانشجویان دکتری مشغول به تحصیل در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از تسهیلات این راتبه تحصیلی (بورس) به صورت مقرری ماهانه معادل (۵۰) درصد تا (۸۰) درصد حقوق استادیار پایه یک دانشگاه‌های دولتی برخوردار شوند.

حضور پژوهشگران پسادکتری در شرکت‌های دانش بنیان جهت طی دوره مزبور با رعایت ضوابط مربوط مجاز است.

وزارت موظف است با هدف امکان اشتغال دانشجویان و هدفمند نمودن آموزش در نظام آموزش عالی کشور، با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات، جهاد کشاورزی، کشور، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط حسب مورد، ضمن احصاء رشته‌های مورد نیاز بخش‌های غیر دولتی، شرایطی را فراهم نماید که دانشجویان در صورت تحصیل در رشته‌های مورد تقاضای بنگاه‌های اقتصادی، ضمن برخورداری از حمایت و مقرری معین در حین تحصیل در قالب راتبه تحصیلی (بورس) که توسط بنگاه مربوطه پرداخت می‌شود، پس از پایان تحصیل در آن بنگاه مشغول به کار شوند.

به منظور افزایش کارایی و اثرگذاری راتبه تحصیلی (بورس) مربوط به صنایع و بنگاه‌های اقتصادی و استفاده این افراد از فرصت خدمت وظیفه عمومی جهت حضور هرچه بیشتر در محیط‌های صنعتی، تجاری و بازار کار در راستای حل مسأله دستگاه اعطا کننده رتبه تحصیلی (بورس) وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح موظف است با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح و همکاری وزارت ساز و کارهای لازم در خصوص تسهیل شرایط خدمت وظیفه عمومی مشمولان راتبه تحصیلی (بورس) خصوصاً بورس‌های مرتبط با مواد (۵) (۶) و (۹) این آئین نامه را تدوین و برای تصویب ستاد کل نیروهای مسلح و سایر مراجع قانونی ذی‌صلاح ارسال نماید.

وزارت موظف است با هدف توسعه تبادل دانشجو و پژوهشگر بین دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی داخلی و خارجی و گسترش دیپلماسی علمی، شرایط لازم در خصوص اعزام دانشجویان به دوره‌های کوتاه مدت تحقیقاتی خارج از کشور به میزان حداقل (۱۰) درصد ورودی دانشجویان دوره دکتری در هر سال را فراهم نماید.

به منظور حفظ سرمایه دانشی و تأمین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی کشور و با اولویت شغل محل‌هایی که از طریق آزمون‌های استخدامی تکمیل ظرفیت نمی‌شوند و جذب نخبگان مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان، وزارت و سازمان اداری و استخدامی کشور موظفند حسب مورد ضمن شناسایی و احصاء نیروی انسانی متخصص مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی، ضمن هدایت دانشجویان به سمت این رشته‌ها، زمینه بهره‌مندی آنها از راتبه تحصیلی (بورس) و پرداخت مقرری ماهانه در حین تحصیل توسط دستگاه اجرایی و استخدام فرد، بعد از فراغت از تحصیل را فراهم نمایند.

با هدف تأمین اعضای هیأت علمی مورد نیاز دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، وزارت موظف است با همکاری وزارت امور خارجه سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مستعد را برای ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد دکتری و پسادکتری در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی معتبر داخل و خارج از کشور بورس نماید؛ به طوری که حداقل (۲۰) درصد از اعضای هیأت علمی به کار گرفته شده در هر فراخوان جذب از میان مشمولین این راتبه تحصیلی (بورس) باشد.

امکان ادامه تحصیل برای دوره کارشناسی ارشد موضوع این ماده پس از تأیید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امکان پذیر است.

به منظور شناسایی فرصت‌های اقتصادی، ارتباط مؤثر با بازار کشورهای مقصد و استفاده از آن برای بنگاه‌های اقتصادی و یا افزایش ارتباطات فرهنگی اجتماعی و توسعه روابط علمی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و تأمین نیاز دستگاه‌های اجرایی در این خصوص و همچنین تأمین بخشی از اعضای هیأت علمی مورد نیاز دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از طریق دانشگاه‌های برتر خارج از کشور وزارت موظف است با همکاری وزارت امور خارجه شرایط لازم برای اعزام دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری تخصصی و پسادکتری به این کشورها جهت تحصیل را فراهم نماید.

وزارت موظف است مقررات ناظر بر تأسیس، بهره‌برداری و اعتبارسنجی دانشگاه توسط بنگاه‌های اقتصادی، متضمن توسعه برنامه درسی متناسب با موقعیت‌های شغلی صنعت، صلاحیت‌های اساتید الزامات زیرساختی روش‌های ارزیابی و سازوکارهای تضمین کیفیت را تدوین و حسب مورد برای تصویب به مراجع ذی‌صلاح ارائه نماید.

فرایند اعتبار سنجی باید انطباق اهداف، برنامه‌ها و منابع دانشگاه را با نیازهای صنعت شیوه‌های مناسب در آموزش و اولویت‌های توسعه ملی ارزیابی کند.

وزارت موظف است با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی ربط، از بنگاه‌های اقتصادی که قصد تأسیس دانشگاه دارند حمایت‌های مالی فنی و مشاوره‌ای مورد نیاز را به عمل آورد.

وزارت موظف است نسبت به نظارت بر دانشگاه‌های موضوع این ماده اقدام نموده تا از انطباق مداوم اهداف، برنامه‌ها و منابع آنها با استانداردهای نظارتی، تسهیل بهبود مستمر و حفظ منافع ذی‌نفعان از جمله دانشجویان، کارکنان و عموم مردم اطمینان حاصل نماید.

دستگاه‌های اجرایی مجازند در چهارچوب قوانین و مقررات نسبت به هزینه‌کرد اعتبارات پژوهشی در قالب بورس‌های وزارت اقدام نمایند.

هزینه‌هایی که در چهارچوب این آئین نامه در قالب اعطای راتبه تحصیلی (بورس) صورت می‌گیرد با تأیید شورای مرکزی بورس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صددرصد به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب خواهند شد.

احکام موضوع این تصویب نامه با رعایت قوانین و مقررات مربوط و تأمین منابع مالی مورد نیاز از محل اعتبارات مصوب مربوط است.

 
مطالب بیشتر...

کنفرانس بین‌المللی کرامت انسانی

کانال تلگرام ایران کنفرانس

اخبار دانشگاهی ( هیات علمی ، دکتری ، کارشناسی ارشد )
اخبار کنفرانس ،کارگاه ،جشنواره
بورس های تحصیلی و کارآموزی
همايشهاي خارجي
مقالات و مطالب علمی و آموزشی

سامانه مدیریت کنفرانس سامان

ورود جهت ثبت همايش
ایجاد حساب کاربری فقط جهت ثبت همايش می باشد. ثبت همایش های دانشگاهی رایگان و سایر همایش های دولتی و خصوصی شامل تعرفه خواهد بود. قبل از ثبت نام " قوانین " ثبت همایش را حتما ملاحظه فرمایید.



راهنمای مقاله نویسی

دانلود سرقصل های رشته های دکتری در سایت ایران کنفرانس

دانلود سرقصل های رشته های کارشناسی ارشد در سایت ایران کنفرانس

ایران کنفرانس:سایت برگزیده چهارمین جشنواره وب ایران

1390-1403© : ایران کنفرانس