بررسی "حقوق صنفی اساتید" ، گزارشی از خبرگزاری ایسنا (93/9/18)
بررسی "حقوق صنفی اساتید" ، گزارشی از خبرگزاری ایسنا
بیش از 80 سال از عمر آموزش عالی کشور میگذرد. در همه این سالها و در ثبت برگ برگ پرونده افتخارات دانشگاهها، "اساتید" بدون هیچ ادعا و چشمداشتی نقش بسزایی ایفا کردهاند.
در حال حاضر بیش از 70 هزار عضو هیات علمی در دانشگاههای کشور فعالیت میکنند و به عنوان قشر نخبه و مرجع، دغدغهها و مطالباتی دارنند که پرداختن و بررسی آنها از وظایف وزارت علوم و دستگاهای ذیربط است.
همزمان با "هفته دانشجو" سرویس دانشگاهی ایسنا با برگزاری میزگردی با حضور چهار تن از اعضای هیات علمی دانشگاهها با رتبههای علمی استاد تمام، دانشیار و مربی و استاد بازنشسته به بررسی "حقوق صنفی و رفاهی اعضای هیات علمی و مطالبات و مشکلات آنها" پرداخته است.
به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این میزگرد با حضور دکترمحمد زاهدی اصل استاد پایه 35 گروه آموزشی مددکاری اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر سید محمد شهرتاش دانشیار گروه برق قدرت دانشگاه علم و صنعت ایران، دکتر امان الله قرائی مقدم استاد بازنشسته دانشگاه خوارزمی و دکتر سید جواد امامی مربی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت برگزار شد.
لزوم تشکیل مجمع صنفی اعضای هیئت علمی در دانشگاهها در دولت تدبیر و امید
دکتر محمد زاهدیاصل استاد دانشگاه در این میزگرد با لزوم تشکیل و احیای مجمع صنفی اعضای هیئت علمی در دانشگاهها در دولت تدبیر و امید، به تاریخچه شکلگیری این مجمع اشاره کرد و گفت: مجمع صنفی اساتید برای اولین بار در دهه 70 تشکیل شد و وزیر علوم وقت هم عضو این مجمع شد. در آن زمان دانشگاههایی نظیر دانشگاه علامه طباطبایی پیشقدم شدند و با برگزاری انتخابات مجمع صنفی اعضای هیئت علمی را ایجاد کردند ولی متاسفانه در دوره بعد این فعالیتها ادامه نیافت.
وی با اشاره به سختیهای چند ساله گذشته اظهار کرد: با روی کارآمدن دولت یازدهم، امیدی در دل ما زنده شد، ما برای بازگرداندن شرایط به حالت قبل با جان و دل تلاش مضاعف میکنیم، امیدوارم این امید تبدیل به یاس نگردد.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه جلسه ماهیانه اساتید در سالهای گذشته برگزار نمیشد اما طی یک سال اخیر دوباره فعال شده اظهار کرد: در این جلسات بارها به همکاران خود گفتهام که دانشجویان پیش از آنکه از ما علم بیاموزند، به رفتار و منش ما توجه میکنند و رفتار اساتید دانشگاه و اعضای هیات علمی زیر ذرهبین است.
وی بااشاره به جایگاه اعضای هیئت علمی در جامعه، گفت: اعضای هیئت علمی گروههای مرجع جامعه به حساب می آیند به همین دلیل برای اثرگذاری بیشتر باید از سطح رفاهی متناسب و متعارفی برخوردار باشند تا بدون دغدغه مشکلات کشور را حل و بررسی کنند.
زاهدی اصل آموزگاران را جزو صالحترین و صادقترین اقشار جامعه دانست و گفت: هنوز پدیدههای زشتی نظیر رشوه و زیرمیزی که در بخشها و گروههایی از جامعه رواج یافته، به دانشگاهها راه پیدا نکرده است و من امیدواریم که دانشگاه ما هیچ وقت آلوده نشود و یا تا زمانی که من زنده ام، چنین روزی را نبینم.
این استاد دانشگاه علامه بااشاره به مشکلات رفاهی اعضای هیات علمی و بااشاره به تفاوت جایگاه اساتید در ایران نسبت به کشورهای مختلف گفت: زمانی که من به عنوان یک استاد پایه 35 خود را با استادی در همین پایه که ساکن کشورهای همسایه است، مقایسه میکنم تفاوت معنی داری در زمینه برخورداری از امکانات و خدمات رفاهی میبینم.
"استقلال دانشگاه" دیگر موضوعی بود که زاهدیاصل در بخش دیگری از سخنانش بر اهمیت آن پافشاری کرد و در این خصوص گفت: چرا باید سرنوشت دانشگاه به سرنوشت وزارت علوم گره بخورد؟ مگر نباید دانشگاه ها استقلال داشته باشند.
وی به نحوه انتخاب اعضای هیئت امنای دانشگاهها انتقاد کرد و گفت: کدامیک از ما در انتخاب اعضای هیئت امنا سهم و نقش داریم. وقتی اعضای هیئت علمی هنوز به آن سطح از بلوغ علمی نرسیدهاند که بتوانند در انتخاب مدیر، شاگردان و همکاران خود سهمی داشته باشند، چگونه میتوان از استقلال و فضای علمی سخن گفت.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به رایج شدن تجمیع دانشگاهها در قالب پردیس اظهار کرد: زمانی میگفتند دانشگاه نباید بنگاه سیاسی باشد اما حالا دانشگاه تبدیل به بنگاه اقتصادی شده از یک سو اکثر دانشگاهها در حال احداث پردیس هستند و از سوی دیگر استاد را طی فرایندی به دانشگاه وابسته میکنند که بدون توجه به سطح علمی دانشجویان صرفا به آنها مدرک دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه ضمن انتقاد از تعداد زیاد دانشجویان تحصیلات تکمیلی در خصوص شیوه تدریس این مقاطع اظهار کرد: تحصیلات تکمیلی نباید استادمحور باشد. اگر دانشگاه تبدیل به مدرسه فوق لیسانس و تحصیلات تکمیلی شود قطعا به فضای علمی آسیب خواهد.
زاهدی اصل در ادامه بااشاره به "دانشگاه مطلوب" گفت: وجود فضای علمی با نشاط و رفاه و امنیت نسبی در ابعاد مختلف باعث گسترش بروز خلاقیت در دانشگاه میشود و همین مسئله گرههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه را باز میکند.
وی از عدم توجه برخی مسئولین اجرایی به نتایج تحقیقاتی دانشگاهیان و پژوهشگران در تصمیمگیریهایشان انتقاد کرد و افزود: متاسفانه برخی مسئولین میگویند شما به فعالیتهای علمی خود ادامه دهید ما هم به برنامه ریزیهای خود میپردازیم در حالی که اگر مسئولین اجرایی به اساتید و نخبگان کشور و نظرات و ایده های آنها توجه نکنند، نمی توان مشکلات موجود را حل و فصل کرد.
وی در ادامه نوع ارتباط دانشگاهها با صنعت و سازمانهای اجرایی را به نقد کشید و اظهار کرد: ارائه فرصت تحصیلی به مقامات بعضی از سازمانها، شیوه ارتباطی صحیحی برای برقراری رابطه دانشگاه با سازمانها نیست. این در حالیست که بخشی از بودجه سالانه همه سازمانها به موارد پژوهشی اختصاص پیدا میکند که برای انجام این پژوهشها باید از دانشگاهیان و اساتید کمک گرفت در حالی که چنین اتفاقی نمی افتد.
وی در پایان از ایسنا به این دلیل که پیام اساتید را منتقل میکند، تشکر کرد و اظهار کرد: امیدواریم که اساتید جایگاه خود را پیدا کرده و بتوانند به خوبی در جامعه نقش خود را ایفا کنند.
جالی خالی سازمان متولی برای پیگیری انتشار کتاب و ثبت اختراع در سطح بینالمللی
دکتر سید محمد شهرتاش دانشیار گروه برق قدرت دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در سخنانی حقوق صنفی اساتید را به سه دسته نیازهای شغلی، اجتماعی و رفاهی تقسیم کرد و در توضیح نیازهای شغلی گفت: عدم ارتباط نخبگان با متخصصان برجسته بین المللی مانع پیشرفت علمی می شود.
وی با بیان اینکه موانع زیادی از جمله نبود منابع مالی کافی، قید و بندهای ارتباطی بسیاری برای افزایش ارتباطات علمی در سطح بین المللی وجود دارد تصریح کرد: عدم برقراری ارتباط بین المللی در حوزه علمی سبب میشود که فضای علمی کشور دچار همان شرایطی شود که آب در حالت سکون پیدا میکند.
نبود تجهیزات به روز یکی دیگر از نیازهای شغلی اعضای هیئت علمی بود که از سوی شهرتاش مطرح شد و در همین خصوص نیز گفت: آخرین بار دکتر دانش آشتیانی در مقام معاونت پشتیبانی وزارت علوم، تسهیلات لازم برای دانشگاهها در خرید تجهیزات علمی از خارج از کشور فراهم کرد.
وی همچنین افزود: نیاز شغلی دیگر اعضاء هیئت علمی انتشار کتب علمی در سطح بین المللی است که متاسفانه هیچ سازمانی برای چاپ و انتشار کتاب در سطح بین المللی در ایران وجود ندارد و متقاضیان باید با استفاده از منابع مالی خود اقدام به این کار کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت بااشاره به روند ثبت اختراع بین المللی اعضای هیات علمی و مشکلات موجود اظهار کرد: نیاز شغلی دیگر اعضاء هیئت علمی ثبت اختراع و ابتکار در سطح بین المللی است که افراد برای ثبت اختراع بین المللی دراکثر موارد به کمک وکیل باتجربه و حرفه ای نیازمندند تا فرایند ثبت اختراع انجام شود البته باید توجه داشت که در این راه باید هزینه بسیار زیادی صرف کرد و متاسفانه هیچ سازمانی به چنین فرایندی نمیپردازد.
وی ادامه داد: از دیگر نیازهای شغلی اعضاء هیئت علمی نیاز به تجهیزات مناسب و بهروز است که نبود آن به پیشرفت علم صدمه میزند ضمن اینکه متخصصان داخل کشور به منابع اطلاعاتی کامل در سطح بین المللی وجود دارد دسترسی ندارند. وقتی ابراز وجود متخصصین ایرانی در صحنه بین المللی به ارائه یک مقاله ختم میشود نشاط علمی کاهش مییابد.
دانشیار دانشگاه علم و صنعت با نقل خاطرهای از علامه طباطبایی گفت: زمانی در یکی از برنامههای تلویزیون با موضوع زندگی علامه طباطبایی دیدم که علامه جلساتی با هانری کربن داشته که به دلایلی قطع میشود. علامه طباطبایی از قطع شدن ارتباط خود با این فرد اظهار ناراحتی کرد و گفت این تنها راه ارتباط من با سایر کشورها بود، بنابراین وقتی محققی به بزرگی علامه طباطبایی احساس نیاز میکند که با متخصصین حوزه خود ارتباط داشته باشد نشان میدهد که ارتباطات بین المللی برای پیشرفت علم بسیار اهمیت دارد.
به گفته شهرتاش، بسیاری از اساتید ما از چنان توان علمی بالایی برخوردارند که میتوانند در انجمنهای علمی بینالمللی در جایگاههای مدیریتی نقش ایفا کنند اما چون زمینه این ارتباط فراهم نیست اساتید نمی توانند از مزایای این ارتباطات بین المللی بهره مند شده و این منافع را به جامعه و فضای علمی کشور منتقل کنند.
لزوم توجه سازمانهای اجرایی به نتایج پژوهش اساتید و ضرورت اتکا به پشتوانه علمی در برنامه ریزیهای اجرایی نکتهای بود که علاوه بر دکترزاهدی اصل، دکترشهرتاش هم به آن اشاره و این ارتباط را نیاز اجتماعی اعضاء هیئت علمی دانست و در همین خصوص بیان کرد: نباید با برگزاری مناقصه، تحقیقات علمی را به افرادی که مبلغ کمتری دریافت میکنند سپرد. دریافت مبلغ کمتر ازسوی برخی محققان دلیلی بر اجرای صحیح تحقیقات نیست بلکه مبلغ پیشنهادی متخصصین واقعی به دلیل اشراف بر موضوع، واقعی تر است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در ادامه تصریح کرد: یک مشکل دیگر درهمین زمینه عدم اجرای پژوهش های اجتماعی قبل از اجرای سیاست گذاریهای است. تا کنون نشنیده ایم که مدیران اجرایی به دلیل آنکه فعالیت های اجرایی خود را با پشتوانه تحقیقات علمی انجام نداده اند مورد سئوال واقع شده باشند.
شهرتاش درخصوص فعالیت های مدنی اساتید اظهارکرد: سال هاست که اساتید دانشگاه ها به دنبال ایجاد تشکل های مستقل درون دانشگاهی هستند و این از نیازهای اساسی اجتماعی اساتید است. زیرا فرهیختگان یک جامعه برای ایجاد هماهنگی، انسجام درخواست ها و پیگیری مستمر آنها نیاز دارند تا تشکل های صنفی ایجاد کنند.
وی در ادامه با انتقاد از روند جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه، اظهار کرد: سابق براین افراد متقاضی عضویت در هیئت علمی در بدو امر به گروه آموزشی مربوطه معرفی می شدند و بعد از پذیرش به مراحل بالاتر راه می یافتند درحالی که طی سالهای گذشته مواردی دیده شده که فرد نه تنها به گروه معرفی نمی شود بلکه به صورت ناگهانی در کسوت عضویت هیئت علمی در کنار سایر اعضاء گروه قرار گرفته است.
شهرتاش با انتقاد از عدم اخذ نظر و رای اعضای هیات علمی و گروههای آموزشی در جذب عضو جدید، تصریح کرد: در چنین شرایطی اساتید دانشگاه به کارمندان ساده ای تبدیل میشوند که پشت میز خود نشسته و هرکسی کار خود را انجام میدهد زیرا امکان بحث و نقد کارشناسانه ایجاد نمی شود.
وی با بیان اینکه وقتی چنین نگاهی به عالم وجود ندارد و تنها شعار توجه به عالم و علم می دهیم این شعارها درهمین سطح باقی میماند و تبدیل به ادبیات و عمل نمی شود، اظهارکرد: با این حال هنوز هم اساتید تمام تلاش خود را می کنند دانشجویان را به لحاظ علمی و روحی سرحال نگه دارند و امیدوار. ما امیدواریم با تلاش دانشگاهیان، افزایش امکانات و شرایط لازم برای رشد فعالیت های علمی و بروز خلاقیت شاهد شرایط بهتری باشیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به قولها و سخنان رییس جمهور در دفاع از کیان دانشگاه ابرازامیدواری کرد که در دولت تدبیر و امید جایگاه واقعی اعضای هیات علمی احیا و شرایطی ایجاد شود که اساتید دانشگاه و متخصصان بتوانند نظرات و دیدگاههای تخصصی خود را در زمینههای مختلف بدون هیچ گونه نگرانی طرح کنند و به دلیل اظهارنظر تخصصی متفاوت دچار مشکل و محدودیت نشوند.
همسانسازی حقوق اساتید بازنشسته ضروری است
دکتر قرائی مقدم استاد بازنشسته دانشگاه خوارزمی و دانشآموخته دو رشته جامعه شناسی و علوم تربیتی با تأکید بر اهمیت دانشگاه و نهادهای علمی و در عین حال تنوع مطالبات، نیازمندیها و مشکلات دانشگاهیان، اظهار کرد: مسائل دانشگاهیان را باید به بخشهای مختلف از جمله فارغالتحصیلان، دانشجویان، اساتید و عضو هیئت علمی، دانشجویان دکتری متقاضی ورود به عرصه تدریس تقسیم کرد. در واقع هر کدام از دانشگاهیان نیازهای خاصی دارند که باید مورد بررسی قرارگرفته و متناسب با آن ها برنامه ریزی شود.
وی با تأکید بر تفاوت دانشجویان بیکار و افراد بیسواد بیکار گفت: سرانه برای هر انسانی که تحصیلات دانشگاهی را دست کم در سطح کارشناسی به پایان رسانده حدود 100 میلیون تومان است درحالی که میزان هزینه صرف شده برای پرورش یک کارگر ساده فقط 50 میلیون تومان است.
قرائی مقدم با بیان اینکه دانشگاهیان نیروهای استراتژیک جامعه هستند، به مشکلات معیشتی اساتید اشاره و اظهار کرد: درآمد ماهیانه اساتید نسبت به دیگر گروههای شغلی پایین است. بسیاری از افراد شاغل در مشاغل گوناگون درآمد بالاتری از اساتید دانشگاه ها دارند درحالی اهمیت جایگاه و فعالیتهای آنها با اساتید قابل مقایسه نیست.
وی همچنین به وضعیت اساتید بازنشسته قبل از سال 1384 اشاره کرد و گفت: اساتیدی که قبل از سال 84 بازنشسته شدند از نظر حقوق مورد اجحاف قرار گرفتند و این نکتهایست که دکتر فرجیدانا در زمان وزارت خود و دکتر هاشمی وزیر بهداشت آن را تأیید کردند.
به گفته قرائی مقدم، اساتیدی که در قبل از سال 84 بازنشسته شدند، نسبت به اساتیدی که در سالهای بعدی بازنشسته شدند حقوق بسیار کمتری دریافت می کنند. فکر می کنم استاد پایه 20 حداکثر دو میلیون و 500 هزار تومان دریافت کنند درحالی که اساتیدی در همین پایه علمی که در آن سالها بازنشسته شده اند یک میلیون تومان کمتر دریافت می کنند. این حقوق به قدری اندک است که آنها در تأمین نیازهای اولیه اقتصادی خود هم دچار مشکلاتی هستند.
این استاد بازنشسته جامعه شناسی ادامه داد: مسئله همسان سازی حقوق افراد بازنشسته برای آموزش و پرورش و قضات حل شده درحالی که این مشکل همچنان گریبانگیر اعضای هیئت علمی دانشگاه ها است.
وی با تأکید براینکه استاد فردی است که سال های سرنوشت ساز عمر خود را صرف تحصیل و علم آموزی کرده و از ارزش و اعتبار زیادی برخوردار است، ادامه داد: زمانی که یک استاد سطح زندگی خود را با یک کارمند ساده در ادارات و سازمانهای دولتی دیگر مقایسه می کند از خود می پرسد چرا من باید با این سطح علمی و این ارزش و مرتبه با او دریک سطح باشم. این در حالیست که استاد دانشگاه یک نیروی استراتژیک است که با خیل عظیمی از فعالان اقتصادی دیگر حوزه ها قابل مقایسه نیست .
قرائیمقدم با انتقاد از شیوه پرداخت حقوق به اعضای هیات علمی بر اساس ساعت تدریس و عدم توجه کافی به تأمین معاش اساتید دانشگاه ها، اظهار کرد: وقتی استادی به فکر تأمین معاش خود باشد مجبور می شود در چند دانشگاه و طی ساعات طولانی تدریس کند. به این ترتیب زمانی برای مطالعه و فهم عمیق و بهروز کردن دانش خود نخواهد یافت و این مسئله سبب تنزل سطح کیفی دانشگاه ها می شود .
وی از نبود بیمه تکمیلی ویژه اعضای هیات علمی و عدم وجود مهمانسراها ویژه اساتید در شهرهای مختلف همانند سایر وزارتخانهها انتقاد کرد و به مشکل "مسکن" اعضای هیات علمی اشاره و تصریح کرد: بسیاری از خانه های سازمانی که اساتید در آن ساکن می شوند، امکانات مناسبی ندارند و در مناطق دور از شهر قرارگرفته اند، ضمن اینکه اغلب اعضای هیئت علمی نمی توانند از این امکانات استفاده کنند.
این استاد بازنشسته جامعه شناسی ضمن ابراز خرسندی از نظرات رئیس جمهور درمورد دانشگاه ها ابراز امیدواری کرد که سخنان ایشان درخصوص هرچه زودتر عملی شود.
باید نوع نگاه به دانشگاه اصلاح شود
دکتر سید جواد امامی عضو هیات علمی و رئیس هیئت مدیره کانون صنفی اعضای هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در سخنانی گفت: دانشگاه محیط عقلانیت و مرجع جدی فکری و برنامه کشور است و بزرگترین پشتوانه هر کشور در تصمیم سازی و برنامهریزیها دانشگاه است.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه برای تمام جامعه الگوست، گفت: باید شرایطی فراهم کنیم تا دانشگاهیان بتوانند با فعال کردن مجامع صنفی خود این مسئله را به دیگر بخش های جامعه هم انتقال دهند.
وی با بیان اینکه مشارکت اساتید در فرآیند تصمیمگیری در نظام دانشگاهی معقولترین و سادهترین نیاز است گفت: این در حالیست که نظر اساتید و دانشگاهیان در اصلاح نظام دانشگاهی و آموزش عالی آنچنان که باید جایگاه بالایی ندارد.
امامی نیز با اشاره به اینکه اعضای هیات علمی با نگاه منطقی به پیشنهاداتی که برای حل مشکلات جامعه به مسئولین اجرایی ارائه میدهند میتوانند در جهت حل بسیاری از این مشکلات گام بردارند، گفت: اساتید دانشگاه مشکلات رفاهی و معیشتی بسیاری زیادی دارند اما بدتر از همه احساس نگاه کنترلی است که متاسفانه طی سالهای گذشته بر دانشگاهیان سنگینی میکند.
رئیس کانون صنفی دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به اینکه بزرگترین دغدغه کانونهای صنفی دانشگاهیان بازگرداندن منزلت اجتماعی دانشگاه است، بیان کرد: باید نوع نگاه به دانشگاه اصلاح شود. در سایه پیگیری حقوق صنفی دانشجویان، اساتید و سایر دانشگاهیان میتوان به پژوهش و تحصیل دانشجو و استاد پرداخت و مشکلات کشور را حل کرد.
امامی با اشاره به ابهامات موجود در روند ارتقای اعضای هیئت علمی، اظهار کرد: عدم شفافیت اصول ارتقاء اعضای هیات علمی یکی از بزرگترین مشکلات این عرصه است. در واقع سیطره بخش غیرشفاف و غیر علمی بر اصول علمی و شفاف و وجود امتیازات وتویی نظیر امتیازات فرهنگی به عدم شفافیت دامن میزند.
امامی با تاکید بر لزوم افزایش تعاملات بینالمللی دانشگاهها، اظهار کرد: تقویت روابط علمی در عرصه بین المللی میتواند موجب افزایش امید و نشاط علمی دانشگاهها شود.
عضوهیات علمی دانشگاه علوم و صنعت همچنین با اشاره به احساس نگاه کنترلی به دانشگاهها طی سالهای گذشته، وجود چنین شرایطی را عاملی در از بین رفتن هویت دانشگاهها دانست.
- افزایش سقف تسهیلات مسکن اساتید علوم پزشکی (1402/1/11)
- جزییات آیین نامه جدید پسادکتری (1402/1/2)
- زمان ثبتنام ۵ آزمون سال ۱۴۰۳ اعلام شد (1402/1/1)
- معیارهای اعطای پایه تشویقی به اعضای هیات علمی تغییر کرد (1401/12/25)
- آغاز ثبت نام آزمون آیلتس از ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ (1401/12/14)
- پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با یک مرکز دیگر ادغام شد (1401/12/10)
- زمان اعلام نتایج کنکورهای ارشد و دکتری سال ۱۴۰۲ اعلام شد (1401/12/7)
- آغاز توزیع کارت شرکت در کنکور دکتری سال ۱۴۰۲ از ۸ اسفند (1401/12/3)
- مجوز جذب اعضای هیات علمی بدون آمایش صادر نمی شود (1401/11/27)
- پذیرش بدون کنکور دکتری و ارشد در پردیس ارس دانشگاه تهران (1401/11/26)
- جدیدترین آمار اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهها (1401/11/16)
- افزایش ۱۵ درصدی حقوق اعضای هیات علمی برای سال آینده (1401/11/14)
- آغاز ثبتنام فراخوان جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد از ۱۵ بهمن (1401/11/12)
- جزییات شاخص های دریافت پایه تشویقی اعضای هیات علمی (1401/11/7)
- اینترنت بدون فیلتر برای اساتید دانشگاه فعال می شود (1401/11/4)
- آزمون "یوس" برای نخستین بار در کشور برگزار میشود (1401/11/2)
- جزئیات اعطای تسهیلات وام فرزندآوری و حمایت از خانواده کارکنان دانشگاه آزاد (1401/10/28)
- توقف ثبتنام داوطلبان آزمون آیلتس موقت است (1401/10/22)
- اعلام ضوابط تدریس دانشجویان دکتری غیر هیأت علمی دانشگاه آزاد (1401/10/18)
- محدودیت بورس کوتاه مدت خارج از کشور لغو شد (1401/10/14)
- علوم انسانی بیشترین تقاضای جذب هیات علمی را به خود اختصاص داد (1401/10/10)
- اعلام لیست جدید دانشگاههای خارجی مورد تایید وزارت علوم (1401/10/3)
- آغاز ثبت نام در فراخوان جذب هیات علمی وزارت علوم (1401/9/26)
- ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲ آغاز شد (1401/9/16)
- آغاز ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد از ۱۶ آذر (1401/9/10)
- آیین نامه تسهیل جذب نخبگان به عنوان هیات علمی تدوین شد (1401/9/1)
- جزئیات سهمیه های کنکور دکتری سال ۱۴۰۲/ سهم سهمیه ها از ظرفیت (1401/8/27)
- دانشجویان دکتری می توانند در کنکور دکتری ۱۴۰۲ ثبت نام کنند (1401/8/23)
- آغاز ثبتنام آزمون دکتری از 22 آبان/اعلام مواد امتحانی و ضرایب دروس آزمون (1401/8/21)
- آیین نامه پذیرش دانشجوی استاد محور به زودی ابلاغ می شود (1401/8/16)
- فراخوان جذب اعضای هیأت علمی آبان ۱۴۰۱ کلید خورد(1401/8/16)
- بخشنامه جدید دانشگاه برای افزایش سقف تسهیلات جعاله کارکنان (1401/8/15)
- ضوابط ویژه جذب نخبگان در هیات علمی دانشگاه ها اعلام شد (1401/8/13)
- آغاز اعلام نیاز دانشگاهها برای جذب هیأت علمی از ۱۴ آبان (1401/8/5)
- نقل و انتقال اعضای هیات علمی دانشگاهها تصویب شد (1401/8/1)
- نگاهی به فلسفه وجودی پردیسهای خودگردان و آورده مالی آنها برای دانشگاه (1401/7/26)
- شهریه های پردیس خودگردان ۲۳ دانشگاه علوم پزشکی (1401/7/15)
- طرح جدید مرکز جذب وزارت علوم برای جذب اساتید به صورت حق التدریس (1401/7/12)
- دانشگاهها باید از منابع داخلی حقوق حق التدریسها را پرداخت کنند (1401/7/2)
- مهلت ثبتنام جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد تمدید شد (1401/7/2)
- آئیننامه موظفی اعضای هیات علمی پژوهشی اصلاح می شود (1401/7/1)
- زنان عضو هیات علمی، حقوق کمتری دریافت میکنند (1401/7/1)
- اجرای آزمایشی طرح استاد محوری در دانشگاهها/بهرهمندی دانشجویان برتر دکتری از حق انتخاب استاد (1401/6/29)
- پیشنهاد کوتاه شدن دوره کارشناسی ارشد (1401/6/28)
- فراخوان جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد آغاز شد (1401/6/21)
- نرخ اجاره بهای خوابگاههای ۱ تا ۹ نفره/جدول ارزانترین و گرانترینها (1401/6/19)
- افزایش ۵ تا ۳۹درصدی شهریه دانشگاه آزاد در سال تحصیلی جدید (1401/6/19)
- حقوق پژوهشگر پسادکترا معادل ۷۰ تا ۸۰ درصد حقوق یک استادیار/ چالش بیمه پژوهشگران مستقل (1401/6/16)
- کارنامه نهایی داوطلبان آزمون ارشد دانشگاه آزاد منتشر شد (1401/6/12)
- فرزندان هیات علمی در کنکور ۱۴۰۱ سهمیه ای در پذیرش و انتقال ندارند (1401/6/10)
- نتایج نهایی کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ اعلام شد (1401/6/7)
- نتایج نهایی کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۱ این هفته اعلام می شود (1401/6/6)
- جزئیات تقویم آموزشی دانشگاه آزاد اعلام شد (1401/6/5)
- اعلام جزئیات رشته ها و مواد امتحانی کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲ (1401/6/5)
- مغایرت مصوبات دانشجویان انتقالی از خارج با عدالت آموزشی/ انتقال در ۳ رشته علوم پزشکی ممنوع شود (1401/6/3)
- جزئیات ثبتنام پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه تهران (1401/6/2)
- جزییات ثبتنام پذیرفتهشدگان دکتری در دانشگاه شریف (1401/6/2)
- آغاز ثبت نام دانشجویان پذیرفته شده در مقطع دکتری علم و صنعت (1401/6/2)
- کارنامه کنکور دکتری سال ۱۴۰۱ منتشر شد (1401/6/1)
- سهمیه فرزندان اعضای هیات علمی در کنکور وجود ندارد (1401/5/29)
- اسامی پذیرفتهشدگان نهایی کنکور دکتری سال ۱۴۰۱ اعلام شد (1401/5/28)
- ۲۰ درصد پذیرش دانشجویان دکتری از سال آینده استاد محور می شود (1401/5/26)
- سهمیه جذب هیات علمی دو فراخوان اردیبهشت و آبان ۱۴۰۱ اعلام شد (1401/5/24)
- رشته ها و مواد امتحانی آزمون دکتری سال ۱۴۰۲ اعلام شد(1401/5/23)
- زمانبندی فراخوان جذب هیات علمی آبان ۱۴۰۱ وزارت علوم اعلام شد (1401/5/19)
- توقف پرداخت تسهیلات وام مسکن اعضای هیات علمی توسط برخی از بانکها (1401/5/16)
- زمان برگزاری اولین کنکور ۱۴۰۲ مشخص شد/آزمونهای ارشد و دکتری همزمان برگزار میشوند (1401/5/11)
- روند رسیدگی به پرونده های متقاضیان جذب هیات علمی اعلام شد (1401/5/11)
- فراخوان جذب پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه حکیم سبزواری (1401/5/10)
- مهلت ثبتنام متقاضیان جذب هیأت علمی تا ۴ مرداد تمدید شد (1401/5/2)
- تقویم جدید زمانبندی فراخوان های جذب هیات علمی (1401/5/1)
- جزئیات تحصیل همزمان در دورشته یا دومقطع غیرپزشکی در دانشگاه آزاد اعلام شد (1401/4/30)
- ضرورت اصلاح آیین نامه اعضای هیات علمی مرتبط با کارمندان (1401/4/22)
- ثبتنام متقاضیان جذب هیأت علمی آغاز شد (1401/4/20)
- جزئیات مصاحبه دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اعلام شد (1401/4/15)
- کاهش ساعت موظفی تدریس هیات علمی فناور دانشگاه آزاد (1401/4/13)
- آغاز فراخوان جدید جذب هیات علمی/ مصوبه افزایش سن جذب اجرا می شود (1401/4/11)
- تغییر نحوه جذب نخبگان در هیات علمی دانشگاهها بررسی می شود (1401/4/5)
- راهاندازی رشته جرمیابی دیجیتال در دانشگاه تربیت مدرس (1401/4/4)
- توضیح دبیر هیات عالی جذب درباره مصوبه امتیاز تاهل در جذب اساتید (1401/3/29)
- برگزاری همایش ملی «زبانهای ایرانی و ادبیات بومی زاگرس» در لرستان
- اولین همایش ملی رویکرد انتقادی در فضای مجازی برگزار می شود
- ۲۹ اسفند آخرین فرصت ارسال مقاله به کنگره هوش مصنوعی در علوم پزشکی
- همایش ملی آمایش سرزمین برگزار میشود
- تمدید مهلت ارسال مقالات دومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
- تمدید مهلت ارسال مقالات پنجمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
- همایش بینالمللی «تاریخ منطق در جهان اسلام» برگزار میشود
- ارسال ۶۷۹ مقاله زبان فارسی به بیست و چهارمین همایش کشوری آموزش علومپزشکی
- نهمین سمینار ملی مشاوره ژنتیک در شیراز برگزار میشود
- نهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت برگزار میشود
- همایش «سواد مالی و سرمایه گذاری هوشمندانه» برگزار میشود
- برگزاری همایش ملی بنیادهای فلسفی علوم انسانی و اجتماعی ؛ مبانی انسانشناختی
- ششمین سمپوزیوم بین المللی کرایوبیولوژی و بیوبانک پژوهشگاه رویان برگزار می شود
- اعلام آخرین مهلت ارسال مقالات هشتمین کنگره بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری تا 6 اسفند
- ۱۱۸ مقاله ارسالی به همایش بینالمللی «سیره علوی» پذیرفته شد
- برگزاری دومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار در تیر ماه 1402 در دانشگاه هنر اسلامی تبریز
- چهاردهمین کنگره بینالمللی قلب و عروق در شیراز برگزار میشود
- برگزاری پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری در تیر ماه 1402 در دانشگاه هنر اسلامی تبریز
- برگزاری چهارمین همایش بینالمللی صلح و حل منازعه
- سومین کنفرانس بین المللی حقوق ساخت برگزار می شود
- برگزاری هفتمین همایش ملی معماری، شهرسازی و گردشگری در کرمانشاه
- تمدید مهلت ارسال مقاله به همایش بین المللی «فقه و تربیت»
- فراخوان همایش «چهل سال طراحی صنعتی» منتشر شد
- یزد میزبان همایش سراسری طب کار و بیماریهای شغلی
- برگزاری هفدهمین همایش ملی و یازدهمین جشنواره نظام پیشنهادها
- آخرین تمدید مهلت ارسال مقالات هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
- نخستین کنفرانس ملی طبیعت درمانی بسکی در گلستان برگزار می شود
- چهارمین سمپوزیوم بین المللی سرطان از آزمایشگاه تا بالین پژوهشگاه رویان برگزار می شود
- کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت برگزار می شود
- دانشگاه صنعتی شاهرود میزبان دهمین کنفرانس انرژیهای تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران
- مهلت ارسال مقالات به چهارمین همایش ملی خیر ماندگار تمدید شد
- دهمین کنفرانس منطقهای «سیرد» در تهران برگزار میشود
- هجدهمین کنفرانس بین المللی توسعه منابع انسانی ۲۷ دی ماه جاری برگزار می شود
- سومین کنفرانس بینالمللی گردشگری بیابان لوت برگزار میشود
- فراخوان نخستین همایش ملی «هنر و توسعه» منتشر شد
- برگزاری همایش بین المللی مدل سازی مدیریت آب در دانشگاه بیرجند
- آخرین مهلت ارسال مقاله به کنفرانس ملی و بینالمللی یاددهی و یادگیری الکترونیکی
- فراخوان ثبتنام نوزدهمین کنفرانس بینالمللی روابطعمومی ایران
- تمدید مهلت ارسال مقالات هشتمین کنگره بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
- فراخوان همایش چشمانداز منطقهای میراث راه ابریشم
- آخرین مهلت ارسال مقاله به کنفرانس بینالمللی پیشرفتهای اخیر در مهندسی راهآهن
- آخرین تمدید مهلت ارسال مقالات پنجمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری فقط تا 25 دی
- ارسال ۲۰۰ مقاله به اولین همایش ملی علوم انسانی کاربردی و زندگی معاصر
- همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه در کرمانشاه برگزار میشود
- برگزاری نخستین همایش علمی دانشجویی علوم ورزشی
- دوازدهمین کنفرانس ملی بهرهوری روزهای ۲۱ و ۲۲ دی ماه در یزد برگزار می شود
- آخرین تمدید مهلت ارسال مقالات دومین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
- آخرین تمدید مهلت ارسال مقالات ششمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
- همایش روز ملی زیستفناوری برگزار می شود
- برگزاری همایش ملی مدلها و روشهای توانمندسازی گردشگری در لرستان
- Poland Government Scholarship 2023-24 for International Students (Master and PhD)
- Korea National University of Arts Scholarship 2023-24 for International Students (Master and PhD)
- Toyohashi University of Technology MEXT Scholarship 2023-24 in Japan (Master and PhD)
- Abu Dhabi University Scholarships 2023-24 in UAE (Master and PhD)
- Hamad Bin Khalifa University Scholarship 2023 in Qatar (Master and PhD)
- United Arab Emirates University Scholarships 2023-24 in UAE (Master and PhD)
- Radboud University Masters Scholarship 2023-24 in Netherland (Master)
- Shanghai Jiaotong University Scholarship 2023-24 in China (Master and PhD)
- Erasmus Mundus Scholarship Program 2023 in Europe (Master)
- University of Tokyo Summer Internship 2023-24 in Japan ( bachelor’s degree )
- Khalifa University Graduate Scholarship 2023-24 in UAE (Master and PhD)
- Deakin University Scholarship 2023-24 in Australia (Master and PhD)
- University of Ottawa Admission Scholarship 2023-24 in Canada (Master and PhD)
- Oxford University Clarendon Scholarship 2023 in UK (Master and PhD)
- Hokkaido University Presidents Fellowship 2023-24 in Japan (Master and PhD)
- CERN Administrative Student Program 2023-24 in Switzerland
- University of South Australia Research Scholarships 2023-24 (Master and PhD)
- Yokohama National University Scholarship 2023-24 in Japan (Master and PhD)
- GIST International Scholarships 2023-24 in South Korea (Master and PhD)
- University of Tasmania Research Scholarships 2023-24 in Australia (Master and PhD)
- Victoria University of Wellington Scholarship 2023-24 in New Zealand(Master and PhD)
- IST International Scholarships 2023-24 for International Students in Austria (PhD)
- چرا مغز در اوج فعالیت منفجر نمیشود؟
- افزایش اعتماد به نفس با اسکن امواج مغزی
- تاثیر جایگاه اجتماعی بر سیستم ایمنی بدن
- حتی فیزیکدانان هم از ریاضی فراریاند!
- استقبال ناسا از نظرات و پیشنهادات جدید و متفاوت
- برجام مخفف چیست؟
- کل اینترنت در چند صفحه جای میگیرد؟
- شناسایی ناحیه آخ در مغز
- Sixteenth International Conference on Climate Change: Impacts & Responses
- Twentieth International Conference on Environmental, Cultural, Economic & Social Sustainability
- Fourteenth International Conference on The Constructed Environment
- 1st International GAME Conference - Global Advances in Management and Economics
- 2023 Asia-Pacific Conference on Economics and Finance
- 2023 Singapore Conference on Applied Psychology
- 11th International Conference on Sustainable Development
- 5th Canadian International Conference on Humanities and Social Sciences
- MPOB International Palm Oil Congress and Exhibition (PIPOC 2023)
- Thirteenth International Conference on Food Studies
- Fourteenth International Conference on The Image
- Thirteenth Interdisciplinary Conference - Aging and Social Change Research Network
- International Research Conference on Management and Humanities
- The International Conference on Business and Economics
- The 6th International Conference on Future of Women 2023
- 4th International Conference on Machine Learning, IOT and Blockchain MLIOB 2023
- International Conference on Civil and Environmental Engineering (I2C2E)
- International conference on Applied Science Mathematics and Statistics
- International Conference on Business Management and Humanities
- International Conference on Medicine, Nursing and Healthcare
- International Conference on Agricultural and Biological Science (ICABS)
- The End of Life Experience 4th Global Interdisciplinary Conference
- 2022 Singapore Conference on Applied Psychology 'LIVE'
- 2022 Open Distance and eLearning Conference Virtual Conference
- 10th Biennial Academy of World Business, Marketing and Management Development Conference
- Singapore Conference on Sport Science 'LIVE'
- Singapore Conference on Applied Psychology 'LIVE'
- Thirteenth International Conference on The Constructed Environment
- APPLYING EDUCATION IN A COMPLEX WORLD - Spring 2023
- 15th annual International Conference of Education, Research and Innovation
- The Aging and Social Change: Twelfth Interdisciplinary Conference
- 19th International Symposium on Urban Communities and Humanities
- Borders and Walls: 2nd Global Inclusive Interdisciplinary Conference
- Twentieth International Conference on New Directions in the Humanities
- A FOCUS ON PEDAGOGY - Conference, Book and Publication Information
- 6th Canadian International Conference on Advances in Education, Teaching and Technology
- The Fifteenth International Conference on the Inclusive Museum
- The Seventeenth International Conference on the Arts in Society
- The Twelfth International Conference on Religion and Spirituality in Society
- The 19th International Learning and Technology Conference
- Twelfth International Conference on The Constructed Environment
- International Conference on Diversity in Organizations, Communities and Nations
- 14th International Conference on Climate Change
- conference Cultures, Communities and Design
- The Eleventh International Conference on the Constructed Environment
- 5th International Conference on Banking, Insurance and Business Management
- The GLOCAL Conference on Asian Linguistic Anthropology 2021
- 22nd International Conference on Social Sciences
- The Environment A Global Inclusive Interdisciplinary Conference
- The Art of Being Inhuman in the Times of Covid-19 Pandemic
- Fifteenth International Conference on Design Principles and Practices
- Seventeenth International Conference on Technology, Knowledge, and Society
- Twenty-first International Conference on Knowledge, Culture, and Change in Organizations
- The 5th Symposium on Damage Mechanism in Materials and Structures
- 15th Annual International Technology, Education and Development Conference
- International Conference on Electrical, Control and Instrumentation Engineering
- CONFERENCE 2020: RAPID CITIES - RESPONSIVE ARCHITECTURES
- SCOPUS indexed - International Conference on Petroleum, Renewable Energy...
- 11th IEEE International Conference on Computing Communication
- Twenty Ninth World Business Congress
- DUBAI 2020: RAPID CITIES – RESPONSIVE ARCHITECTURES
- 8th International Conference on Sustainable Development
- Eleventh International Conference on the Image
- LISD - International World Research Congress on Health Sciences
- 2020 Singapore Conference on Applied Psychology
- Thirteenth Global Studies Conference
- 2nd International Symposium of Design for Living with Water
- Intelligent Systems Conference (IntelliSys) 2020
- Eleventh International Conference on Sport and Society
- Twelfth International Conference on Climate Change: Impacts and Responses
- 2020 Interdisciplinary Conference on STEAM Education
- 10th International Social Sciences and Business Research Conference
- ICEAI 2020 Construct a Low Carbon Society
- ICEAI 2020 Construct a Low Carbon Society
- IEEE International Conference on Informatics, IoT, and Enabling Technologies
- 7th International Conference on Gender and Women's Studies 2020
- International Conference on Arts and Cultures
- 5th Annual International Conference on Spirituality and Psychology 2020
- VII. International Architectural Design Conference
- 15th Annual Education and Development Conference
- چالشهای فرآیند داوری مقالات علمی
- چگونه يك مقاله علمي بنويسيم؟ ( قسمت اول )
- فرصت طلایی اخذ پذیرش از معتبرترین دانشگاه دولتی ایتالیا در مقاطع ارشد و دکتری
- راهنمای مقاله نویسی
- کد doi چیست؟
- نمایه DOAJ (Directory of Open Access Journals) چیست؟
- JCR یا Journal Citation Reports چیست؟
- فصل 3: روش تحقیق
- فصل دو تحقیق : بررسی منابع
- اجزاء فصل 1 تحقیق
- چگونه بيان مساله بنويسيم
- معرفی پایگاه اطلاعاتی ScienceDirect
- معرفی پایگاه اطلاعاتی SpringerLink
- معرفی پایگاه مجلات تخصصی نور (noormags)
- معرفی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC )
- معرفی پورتال جامع علوم انسانی
- معرفی بانک اطلاعات نشریات کشور - مگ ایران
- معرفی پایگاه اطلاعاتی SID
- معرفی پایگاه اطلاعاتی SCOPUS
- مسیرهای انجام تحقیق
- انواع دیدمان (نگرش علمی به چیزی که مساله را برای ما روشن می کند)
- روشهای کشف حقیقت یا انواع استدلال
- ویژگی های یک تحقیق علمی
- تقسیم بندی تحقیق از نظر انواع
- تقسیم بندی تحقیق از نظر هدف
- معرفی سرویس ذخیره سازی ابری Google Drive
- نظريه، انواع نظريه و نقش آن در تحقيق
- مقیاس های اندازه گیری متغیرها
- متغير، انواع آن و روابط بين متغيرها در يك تحقيق
- نگاهی بر چارچوب نظری تحقيق
- لیست انجمن های علمی ایران
- لیست دانشگاههای پیام نور
- لیست دانشگاههای علمی کاربردی
- لیست واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی
- لیست دانشگاههای سراسری
- لیست پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی
- آدرس و تلفن واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی
- لیست دانشگاههای علوم پزشکی
- لیست دانشگاههای غیرانتفاعی
- لیست دانشگاههای مجازی
- لیست سازمانهای جهانی